Selecteer een pagina

Verbouwing Weverskade 98

Bijna niets is meer te herkennen aan ons oude huis (uit 1928). En dat bedoel ik in zeer positieve zin!

Ruim 10 jaar geleden heeft bouwbedrijf Jac ons verblijd met een praktische uitbouw boven op ons platte dak boven de keuken.  Dit leverde ons een extra slaapkamer en een  prachtige badkamer op. Vooral het feit dat we nu ineens boven een watervoorziening hadden en niet meer naar beneden hoefden voor een toiletbezoek, is iets waar we bouwbedrijf Jac nog steeds dankbaar voor zijn.  De keuze voor een aannemer was dus niet moeilijk toen we, nadat we het huis eindelijk in eigendom kregen, plannen hadden voor spectaculaire verbouwing voor de beneden verdieping. Maar zou Jac tijd hebben in deze hectische periode, waarin aannemers volgeboekt zitten tot Sint-juttemis? En ja, want bij Jac is klant echt koning en binnen no time waren er al diverse plannen gesmeed.

Niets was te gek : draagmuren eruit halen, een bar maken op de plaats van de oude draagmuur om zodoende een open keuken te realiseren, trap eruit slopen om vervolgens een gloednieuwe trap, perfect op maat aangeleverd, weer via de andere kant erin te zetten. Dat hiervoor weer een gat in een andere draagmuur gemaakt moest worden, was geen enkel probleem. Door deze actie kon de gang bij de woonkamer betrokken worden.  Meterkast moest wel verplaatst worden, maar ook dat was op te lossen, want een nieuwe meterkast in de nieuwe ruime hal was zo gemaakt en in goede samenwerking met het energiebedrijf was  alles in korte tijd toch gefikst.  Vervolgens zijn er plafonds uitgehaald en zijn ze, waar nodig, ook verhoogd. De wc-ruimte is zelfs niet gespaard gebleven, want als deze andersom zou staan, leverde dat meer ruimte op in de hal.  Een wasruimte kon wel onder de trap gemaakt worden, met een onopvallende deur, zodat het niet stoort in de hal. Vloerverwarming is aangelegd en als kers op te taart: de openslaande tuindeuren, wat ons een mooi uitzicht geeft op onze gezellige tuin.

Was best spannend om ook deze dragende buitenmuur open te breken, maar we hadden het volste vertrouwen in Art en zijn gevleugelde uitspraak:  “kan niet, bestaat niet”.  Samen met bouwbedrijf Vieveen is bij ons een knap staaltje vakwerk afgeleverd. Alles kon besproken worden en alles is samen bedacht. Het werd echt “ons”project , waar we alle vier apetrots op zijn.

Mooi voorbeeld hiervan is de gepotdekselde achterkant van ons huis.  Samen bedachten we wat het beste hout zou zijn en  hoe de kozijnen eruit moesten komen, welke nieuwe voordeur erbij zou passen etc..  Dit alles bijelkaar maakte het  voor ons dat het zeer prettig samenwerken was en dat we eigenlijk ook nooit stress ervan hebben gehad. Het hele project is binnen de beloofde tijd van 2,5 maand ook echt netjes opgeleverd, mede omdat bouwbedrijf Jac goede banden heeft met zijn tegelzetter, stucadoor en loodgietersbedrijf, waardoor alles netjes in elkaar overliep en alles op tijd geregeld was.

Even ter vergelijking: de levertijd van nieuwe meubels is op dit moment 4 maanden…

Respect, Art en Robin!!!!

Project details

Klant:
Datum:
Werkzaamheden: